e-mail: subra@t-com.me
English version Knjiga utisaka

GPS coordinates: Orjen: Mt. hut "Orjen Sedlo" | Dobraštica: Mt. hut "Za Vratlom"

Info:

We are from a little Mediterranean town of Herceg Novi, situated on the entrance of Boka Kotorska bay, in Republic of Montenegro. In last decades, our members were mostly active in skiing, but now we are concentrated mainly on mountaineering, climbing and caving. We are active mostly in region of Mount Orjen (1894), where our mountain huts "Za Vratlom" (1150m) and ''Orjen Sedlo'' (1600m) are situated.

We are situated in Njegoseva Street, above the "Luca" gallery. Our meetings are every Thursday from 19 to 20h. You can contact us by (private) phone: ++38269348600 (ask for Dejan), and by our e-mail.

Fax: 031-324-793

 

N e w s :

::: 06/03/2011 Poachers...

::: 04/03/2011 12-og marta P.K.Subra organizuje šetačku turu Igalo-Mojdež sa obilaskom starih mlinova. Polazak u 8 h ispred INStituta Igalo(nova faza-parking). Tura vremenski nije ograničena i sa sobom ponijeti vodu i hranu. Upisnina po osobi je 1 euro a za dijecu besplatno. U slučaju kiše određujemo drugi termin. Pridružite nam se :-)

::: 27/02/2011Obilazak pećine Tamnica (video snimak), a usput i posjeta tvrđavi Vranovo brdo


::: 22/02/2011 Osmi noćni uspon - noć punog mjeseca (video snimak)


:::Izborna Skupština PK Subra održaće se u petak, 28.01.2011 sa početkom u 19h, u prostorijama MZ Stari Grad, ispod Sahat Kule. Prisustvo članova kluba je obavezno, dobrodošli su svi prijatelji kluba i ljubitelji planinarenja.

:::U toku su Speleološki kurs i Zimski planinarski kurs.

::: 8-mi noćni uspon u zimskim uslovima NOĆ PUNOG MJESECA biće održan u noći, 19 na 20.02.2011. Zbog nemogućnosti korištenja pl.doma Za Vratlom, ove godine će uspon biti na najviši vrh Orjena, Veliki kabao (1894 m/nv), iz pl.doma Orjen Sedlo (1602m/nv). Uspon će biti grebenski, van normalne pješačke staze. Kapacitet doma na Orjen sedlu je samo 20-tak ležajeva, tako da je broj učesnika koji noće u domu ograničen. Možete da noćite i oko doma u sopstvenom šatoru (na sopstvenu odgovornost i bez ograničenja). Svi učesnici moraju OBAVEZNO imati neophodnu opremu za noćne zimske uspone (cepin, dereze, čeonu lampu, adekvatnu obuću i odjeću) poznavati tehnike kretanja u navezi i korištenja alpinističke opreme za penjanje i spuštanje. Povratak je via normale. Zbog ograničenog kapaciteta objekta, boravak će biti dozvoljen samo planinarima koji ispunjavaju gore navedene uslove, koji se prijave PK Subra preko e-maila najkasnije do 10.02.2010 (u prijavi obavezno navesti da li imate potrebnu opremu i koliko je vaše prethodno iskustvo u sličnim usponima) i koji od PK Subra dobiju potvrdu učešća u usponu. Okupljanje je 18-og popodne i 19-og ujutro na kraju asfaltnog puta u selu Vrbanje (o tačnom terminu obavjestićemo sve one čije prijave prihvatimo). Vidimo se na Orjenu!!!

::: Izašao Vertical br.19, download link ovdje

::: 07/10/2010 Sa žaljenjem obavještavamo sve članove i prijatelje da su zbog odustajanja izvođača, firme "Vargres" iz Podgorice, obustavljeni radovi na planinarskom domu "Za Vratlom". Objekat su napustili i ostavili u neupotrebljivom stanju tako da isti neće raditi do kraja ove i tokom prve polovine 2011-te godine. U toku su radovi na konzervaciji objekta kako bi preživio nadolazeću zimu. Radovi će se nastaviti u aprilu ili maju 2011, o čemu su u toku dogovori sa investitorom Ministarstvom turizma RCG i njemačkim GTZ-om.

::: 10/08/2010 je tačno deset godina od uspješnog uspona planinara PK Subra na "krov Evrope", Mont Blanc (4.810m). PK Subra čestita jubilej svojim članovima Darku Šiljegoviću, Željku Starčeviću, Marinku Perušku i Tušup Dejanu.

::: 08/07/2010 Počeli su radovi na rekonstrukciji pl.doma za Vratlom koje finansira Ministarstvo turizma RCG u saradnji sa njemačkim GTZ-om. Obavještavamo sve koji su eventualno planirali boravak u ovom objektu da je isti zatvoren za posjete tokom rekonstrukcije čiji je završetak planiran za 90 dana. Takođe vas molimo da tokom ovog perioda izbjegavate prolazak dijelom puta od motela Borići do usjeka Vratlo kako ne biste ometali dostavu materijala i prolazak kamiona i građevinskih mašina. Unaprijed hvala!!!

::: Održan 11.Orjenski maraton


 

design by INS